در میان کشورهایی که کشت گلابی امروز اصفهان در آن ساخته شده و قدیمی ترین آن است: کشورهایی مانند آناتولی، ایتالیا، فرانسه و بلژیک را می توان مشاهده کرد.
گلابی کشت شده تقریباً در هر مکانی که فرهنگ سیب در سراسر جهان گسترش می یابد، رشد می کند.
گلابی نسبت به سیب در برابر گرما و خشکی مقاومت بیشتری دارد. اگرچه منطقه گسترش آن می تواند به عرض جغرافیایی ۵۵ در نیمکره شمالی برسد، اما اهمیت خود را در مناطق آب و هوایی گرم مدیترانه حفظ می کند، جایی که سیب نمی تواند به خوبی رشد کند.
تقریباً یک پنجم کل تولید میوه در ترکیه را میوههای خرمالو، یعنی سیب، گلابی و به تشکیل میدهند. ۱۸ درصد این گلابی است. کشورمان پس از آمریکا، ژاپن، اسپانیا، فرانسه و آلمان رتبه ششم تولید گلابی جهان را دارد.

کشت گلابی در کشور ما تقریباً در تمام مناطق ما گسترش یافته است. با این حال، باغبانی بسته در استان های سامسون، آنکارا، بورسا و آنتالیا گسترده شده است. تولید پراکنده با انواع گلابی محلی در سراسر اسپارتا وجود دارد.
باغ های گلابی بسته به تازگی شکل گرفته است. بر اساس داده های سال ۲۰۰۷؛ در استان ما ۳ هزار و ۸۶۴ تن تولید در زمینی به وسعت ۲ هزار و ۱۷۵ دهیاری محقق شد. تعداد کل درختان با یا بدون میوه ۱۰۴۱۵۵ است.
درخت گلابی که نام لاتین آن Pyrus communis است از Rosaceae است. گل های سفید آن که در اوایل بهار باز می شوند، شبیه گل رز وحشی است.
در واقع گلابی میوه ای با پوست نازک، هسته نرم، آبدار و خوشمزه با شکل منحصر به فرد خود است. لیکور و راکی علاوه بر مصرف تازه، از گلابی مصرفی با تهیه مربا، مارمالاد، ملاس، دسر و آب میوه نیز تهیه میشود. از چوب قرمز رنگ درخت گلابی که به راحتی فرآوری می شود و جلا دهنده خوبی دارد در نجاری های ظریف استفاده می شود.
بدون دیدگاه